Barcelona a peu de porc

Ricard Martín rehivindica la cuina popular amb el seu llibre.
Contra la invasió de les tapes en sèrie de croquetes, braves i russes: Barcelona a peu de porc, un recorregut per les cases de menjar de la ciutat.

Ens cau a les mans el nou llibre del periodista Ricard Martín. És un recull de llocs per anar sense iphone. Plats poc fotogènics però que representen la cuina popular. Alguns fins i tot hi sobreviuen sense carta, ni estovalles de fil. Qui les vol si no es mengen?

Pendents de la novetat i a vegades de l’anècdota, són temps on els mitjans no miren amb tanta reverència la cuina popular, però, el Ricard Martín ha fet la seva ruta particular de guisats, orelles de porc i sofregits. D’aquests establiments, el llibre revela els seus preus ajustats, receptes cuinades en olles amb ‘poderio’ i històries de vella guàrdia. Contra el fast food, fricandó. Contra els preus alts, menú de migdia popular. Contra l’ homogenització de la cuina, els 47 establiments de Barcelona a peu porc. Al Ricard, de petit el va mossegar porc, des d’aleshores li voltava el cap fer un llibre així?