El cava més pacient i car de la història

Fa 10 anys que Codorniu va començar un projecte nou i ambiciós. És el temps que ha estat  el cava 456, ara 457, tancat en una ampolla. 10 anys d’envelliment que paradoxalment donen com a resultat un cava fresc, fàcil de veure. El número, 457, fa referència al total de veremes que Codorniu ha fet des del 1551 fins al 2007. És segurament el cava més pacient de la història i a l’hora el més car. Surt al mercat amb un valor de 175€  i una producció de 1000 ampolles uqe és la suma de tres zones diferents i tres varietats:  pinot noir, chardonnay i xarel·lo.

Creadors del cava al 1872, un altre número per recordar, Cordorniu necessitava caves de gama alta per seguir competint pel lideratge del món de cava. Amb la col·lecció Ars Collecta ho ha aconseguit. Cinc caves que hi conviuen i comparteixen maneres de fer, veremats a la frescor de la lluna,  tot i les seves singularitats. Tret del 457 i el Jaume Cordorniu -també pinot noir, chardonnay i xarel·lo, però amb una criança de 40 mesos- tots els altres caves són monovarietals i qualificats de Cava de paratge:

  • La Pleta. Petita parcel·la de Chardonnay a 286 metres d’alçada a la zona de Segrià. 1.400 ampolles de cava fresc i aromàtic.
  • La Fideuera. Ceps amb més de 25 anys, en estat de maduresa i amb arrels fent-se pas com poden al subsòl del Penedès. 300 ampolles de Xarel·lo.
  • El Tros nou. El Pinot Noir de Codorniu ubicat en una de les zones més fredes a Costers del Segre. Producció de 1.200 ampolles.