La Taverna del Ciri, dignificar la cosa quotidiana

Els cuiners Artur Martínez i Marc Ribas despullen la cuina a la Taverna del Ciri, el nou establiment que han obert a la seva ciutat, Terrassa. És un homenatge a la cullera i al pa sucat en salsa. Ho han fet egoistament –és el restaurant on ells anirien com a clients- pensant en els seus gustos, però també com un exercici terapèutic. Per a l’Artur entrar per la porta, veure quins productes han arribat, posar-se directament el davantal sobre la camisa i cuinar és un cúmul de sensacions revitalitzants.

Hi ha un canvi de format. Enrere han quedat les pinces, la vaixella fina i disseny minimalista i sofisticat del Capritx, el restaurant amb el qual van aconseguir l’estrella Michelin. Els plats s’acaben quan els dits del cuiner deixen caure el julivert. L’últim repàs d’un tovalló no els col·loca a la zona del pase. No hi ha res forçat, hi ha normalitat. Canvien les formes però el relat culinari no.

A la Taverna del Ciri s’hi respira producte de la comarca –el Vallès- perquè tant el Marc com l’Artur ho porten als gens. Un bacallà amb cigró menut, un trinxat amb una rosta de cansalada i suc de carn, mandonguilles a la cassola, una russa que encapçalarà la llista de les més gustoses del país, pebrots, mongetes del ganxet de Can Casamada, o les llances de calçot a la planxa són alguns dels plats. Un homentage al pa i a la cullera; el valor dels plats humils i una cuina sincera per dignificar allò quotidià.

La Taverna del Ciri soluciona problemes propis del ‘gastroromantic’. On podem menjar un bon arròs amb llet o una bona truita?

La Taverna del Ciri
C/Carrer ďAntoni Torrella, 66, 08224 Terrassa, Barcelona
Menú migdia 15€
Telèfon: 938 58 91 22
web: www.latavernadelciri.com