Tornar a Casa Leopoldo

Hi vaig estar una vegada. S’hi respirava història, la que Rosa Gil, ex propietària i alma mater de Casa Leopoldo, compartia i la que va deixar escrita Manuel Vàzquez Montalban.  A Pepe Carvalho, el mític protagonista de les novel·les de l’escriptor barceloní,  li fascinava aquest restaurant.
Era el 2012 i la crisi econòmica començava a abaixar la persiana del local. I això que estava oberta des del 1929, amb més d’un broker amb l’estómac tancat. Va resistir-hi fins el 2015.

Ara el clàssic ha tornat de la mà del Romain Fornell i l’Òscar Manresa, restauradors, cuiners, socis i amics. La reobertura havia d’atreure comensals locals i de moment ho ha aconseguit. Proposta popular i plats de sempre amb sabors actuals. Una suculenta i refinada cua de bou amb la seva salsa mesurada, l’esponjosa truita que allotja llagostins i pernil ibèric al seu interior, el cap i pota Pepe Carvalho amb cigrons i servit en un caçó ple de sabor i finalment la Crepe Suzette amb les flames provocades pel Grand Marnier davant el comensal són plats a destacar. Tots ells formen part d’un menú de 32,95€, amb 26 referències més – sense sumar-hi les postres –  que completa l’oferta principal del nou Casa Leopoldo. Preu i proposta popular, difícil de trobar una equació qualitat preu igual a Barcelona. Una bona vacuna contra la crisi.


Ara, sense els protagonistes la narració se sosté en alguns plats i en interiorisme. Molts restauradors paguen a decoradors per envellir les pareds. A Casa Leopoldo no ha fet falta. Les rajoles han resistit, així com els quadres i cartells taurins. Com passa amb les pintures rupestres, amb la humanitat,  la història de Casa Leopoldo està a les parets i el futur als plats.

Casa Leopoldo
Carrer Sant Rafael, 24, 08001, Barcelona
http://casaleopoldo.es