Manduka, cuina de mercat amb tocs asiàtics

Albert Ortiz, cap de cuina del restaurant Manduka, aposta per una cuina tradicional amb contrastos

El xef Albert Ortiz és el capità del Manduka, un restaurant situat al barri de Sant Gervasi de Barcelona. D’ambient informal i amb un menjador ampli Ortiz presenta orgullós cadascuna de les seves creacions. Enguany celebra el primer any renovant la carta amb cuina de mercat, de temporada i tocs asiàtics. A la carta del Manduka et pots trobar des d’unes navalles escaldades amb emulsió de yuzu i soja o una corbina salvatge, semicurada i fumada, amb “leche de tigre”, salsa de peix fermentada, mango, aranja i cacahuets garrapinyats, fins a un cruixent garrinet Guling a l’estil Balinès marinat en herbes, cúrcuma i fulles de llima Kaffir. Tot deliciós i en el seu punt de cocció!

Compartim la recepta del pop “rocker” que ens va preparar l’Albert Ortiz.

Ingredients per a fer la parmentier de patata:

3 patates bullides
100 ml de nata calenta
30 g de mantega
Sal

1. En una olla amb aigua bullir les patates i un cop cuites, retirar-les del foc i pelar-les.
2. Triturar tots els ingredients.

Ingredients per fer el sambal*:

*sofregit de chiles secs amb ceba chalota, alls, gambes deshidratades i oli)

2 cebes picades fines
250 g de chili sec triturat
250 g de gamba deshidratada
30 g de gingebre picat
5 unitats de citronel·la picada (lemon grass)
15 unitats de fulla llima Kaffir
300 ml d’oli

1. Posar tots els ingredients dins un cassó i coure a foc lent fins que sigui fragant, que desprengui bona olor.

Elaboració del pop “rocker”:

Passar una pota de pop cuita per la planxa i posar-la damunt d’un llit de parmentier de patata. Afegir el sambal per damunt. Que vagi de gust!!

Si vols descobrir com sona aquest pop “rocker” recupera aquí l’entrevista i recepta que vam fer amb l’Albert Ortiz.